středa 21. listopadu 2007

4 novinky v prezentacích Googlu

Google včera do svého programu na tvorbu prezentací (součást kancelářské sady Dokumenty Google) zapracoval čtyři nové funkce:

  • Výběr obrázku či barvy pozadí jednotlivého snímku nebo celé prezentace. Klikněte pravým tlačítkem myši na snímek a z menu zvolte Změnit pozadí.
  • V seznamu náhledů vlevo jde přesouvat snímky myší nebo příkazy Přesunout nahoru/dolů z kontextového menu (pravé tlačítko myši). Pomocí kláves Shift a Ctrl lze vybrat víc snímků podle obvyklých pravidel Windows.
  • Příkazem v horní liště i v kontextovém menu lze vytvořit duplikát snímku.
  • Pomocí příkazů z kontextového menu v seznamu snímků vlevo můžete vybraný snímek či snímky zkopírovat a vložit někam jinam.

Je fajn, že Google svůj prezentační program inovuje, ale celkově jsem z něj stále hodně rozpačitý. Moje prezentace pro školení PPC reklamy importovaná z Powerpointu se načítá rovných 5 minut (57 snímků; 1,6 MB) a upravovat jsem se ji ještě neodvážil -- všechny tabulky jsou poskládané z asi milionu prvků a jakákoli složitější grafika jakbysmet. Na druhou stranu je vzhled po importu zachován velmi věrně, na rozdíl od konkurenčního Zoho Show, které mi grafické prvky dost zmršilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.