neděle 4. listopadu 2007

Google Notebook umí štítky

Aplikace pro práci s webovými výstřižky Google Notebook včera dostala dvě nové funkce:
  • Štítky (labels). K jednotlivým výstřižkům lze připojovat štítky podobně, jako např. ke zprávám v Gmailu. Stejně jako v Gmailu vypadá i menu štítků umístěné v levém sloupci při plném otevření Notebooku. S jeho pomocí lze zobrazit všechny výstřižky označené určitým štítkem. Podobnou funkci má i tlačítko Sort & Filter vpravo nahoře, které ale nabízí jen štítky použité v aktuálně otevřeném zápisníku. To navíc umí výstřižky podle štítků seřadit a zobrazit všechny výstřižky bez štítků.
  • Integrace s Google Bookmarks. Vše, co si uložíte do Google Bookmarks, uvidíte i v novém speciálním zápisníku nazvaném Unfiled. Funguje to i naopak, tj. z výstřižků uložených do zápisníku Unfiled se stanou záložky v Google Bookmarks.

Ze štítků mám radost a určitě je začnu využívat. Líbí se mi i způsob, jakým se štítky přidávají či editují -- viz obrázek. Google Bookmarks nepoužívám, takže tato novinka mne moc neoslovila. Pokud Google Notebook ještě nepoužíváte, zkuste si přečíst můj článek Google Notebook pro lovce informací, třeba vás zaujme.

1 komentář:

  1. Google Bookmarks jsou skvela vec, pouzivam je pouze a jenom pres plugin ve Firefoxu. Pracuji na vice pocitacich a diky tomuto udelatku mam na vsech pocitacich stejne zalozky, kdyz si neco zaradim na jednom najdu to i na druhym... to je myslim skvele. Pouzivat to jako webovou aplikaci asi nema moc smyslu, edine pak z mobilu, to pouzivam vlastne take, tam Firefox neni, vim ze mam zalozku v GB a jdu na web z mobilni opery a otevru si co jsem si poznamenal kdyz jsem nemel cas stranku precist a ted nekde v terenu cas mam... Takze jde spis o nalezeni vyuziti pro kazdeho, nekdo ho najde, nekdo ne..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.