čtvrtek 6. března 2008

Google Reader zobrazuje podrobnosti RSS kanálů

Používáte Google Reader a zajímá vás, kolik čtenářů odebírá určitý RSS kanál a jak často se v něm objevují nové příspěvky? Stačí si vybraný kanál zobrazit a poté kliknout na odkaz zobrazit podrobnosti (resp. show details) vpravo nahoře. Dosud šly tyto informace získat jen při listování zdroji pomocí Objevujte (Discover) nebo výsledky hledání po příkazu Přidat odběr (Add subscription).

Novinku dnes oznámil oficiální Google Reader Blog spolu s informací o lokalizici Readeru do češtiny, i když ta proběhla ve skutečnosti již před dvěma týdny.

9 komentářů:

  1. Překvapilo mě jak málo uživatelů používá Google reader na netechnických webech (několik desítek oficiálních blogů celosvětově působících hudebníků) - zobrazený počet odběratelů je pouze odběr pomocí google readeru. Např. Björk news odebírá něco málo přes 300 uživatelů a blog Vsemiosmi přes 100 :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mna skôr prekvapilo koľko technických ľudí ho používa, napriklad na A List Apart cez 17 tisísc…

    OdpovědětVymazat
  3. [1] Takže pokud Marek začne zpívat, vydělá pouze 3x méně než Björk? Hm.. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Feedburner mi pro Všemi osmi ukazuje cca. 300 odběratelů, takže podíl Google Readeru je třetina. V anglicky hovořících zemích bude mít asi větší podíl a také se předpokládá, že ho víc používají uživatelé Firefoxu než Exploreru.

    Jinak je pravda, že v běžné, neinternetově specializované populaci se jakékoli osobní RSS čtečky používají stále velmi málo.

    Sice nevím, kdo je Björk, ale určitě ho zkusím předběhnout. Když ne ve výdělcích, tak aspoň v počtu odběratelů RSS :-)

    OdpovědětVymazat
  5. myslím, že je správně, když předpokládám, že počet čtenářů se vztahuje jen pro google reader..?

    [4]
    Björk je zpevačka

    OdpovědětVymazat
  6. Omlouvám se ze menší OT, ale mám dotaz: Nevíte, zda existuje nějaký notifikátor pro Google Reader fungující pod Windows (tzn. nikoliv Firefox Extension)? Rád bych přešel kompletně na Google Readera, ale také bych rád, aby mi nějaký notifikátor v trayi oznamoval nové články v RSS zdrojích...

    OdpovědětVymazat
  7. Tenhle notifikátor jsem zkoušel, ale bohužel nenotifikuje... Prostě to nic nedělalo :-(

    OdpovědětVymazat
  8. jan: Ano, taky jsem jej zkoušel a funguje skvěle, bohužel ale pouze jako odkaz na Reader v tray liště, opravdu se mu nějak nechce notifikovat.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese marek@sovavsiti.cz.